Vrijdag 26 maart jl. werd OSM’75 atletiek vereerd met een bezoek van de burgemeester, Ad Reinders.

De burgemeester werd ontvangen door voorzitter René Stokman en jeugdcoördinator Mariska Lodewijk. Na een voorstelrondje kreeg de burgemeester een rondleiding over het terrein. Op gepaste afstand van elkaar, wandelend vanaf het clubgebouw, langs kogelstootbaan, de hoogspringmat en de discuskooi, kreeg hij een goede indruk van de sport, de vereniging en de accommodatie buiten.

OSM’75 Atletiek bestaat meer dan 30 jaar en richt zich in de eerste plaats op atletiek, voor kinderen van 6 tot 18 en voor senioren. Op het terrein bevindt zich een 300 meter rondbaan. Binnen en buiten de rondbaan bevinden zich de voorzieningen van de werpnummers (speerwerpen, kogelstoten, discuswerpen en kogelslingeren) en de springnummers (verspringen, hink-stap-sprong en hoogspringen). De rondbaan is bedoeld voor het loopnummer in vele soorten en maten (sprint, middellange afstanden, lange afstanden, estafette en hordenloop).

Daarnaast zijn de trimlopen al sinds de oprichting van OSM’75 Atletiek een grote en zeer belangrijke activiteit. Naast het trainen van de conditie voor duurlopen, wordt er gewerkt aan de looptechniek, core en kracht. Allemaal onder begeleiding van door de Atletiek Unie opgeleide trainers.

Andere activiteiten die niet vergeten moeten worden zijn (sportief) wandelen, Start-to-Run, fitness, en bootcamp. 

OSM’75 Atletiek timmert aardig aan de weg. Zo hebben zij een samenwerking gevonden met Fysiotherapie Van Hattem, Op Buuren, Maarssen. Zodra de Coronaregels het toelaten, zullen zij de fysiofitness bij OSM’75 Atletiek gaan oppakken.

Vanuit het sport akkoord worden momenteel diverse gesprekken gevoerd met sportvereniging over mogelijkheden tot samenwerking, met als doel sport zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen in Maarssenbroek. Of je nu 25 bent of 68+.

Terwijl de burgemeester en de voorzitter van OSM’75 Atletiek, René Stokman, een rondje over de baan wandelden, waren er diverse activiteiten gaande op het sportterrein. De A-pupillen (9/10 jaar) trainden hun technieken van het verspringen en de sprint. De junioren (van 13 tot 21 jaar) deden eerst hun krachtoefeningen, waarna ze de estafette oefenden. Lol en competitiedrift gingen hand in hand.

Ondertussen waren de jeugdleden en hun leraren van Pencak Silat Tiga Serangkai op het middenveld actief. Uiteraard binnen de Corona-maatregels. Zij mogen momenteel niet binnen trainen. OSM’75 Atletiek is blij om andere sportverenigingen een beetje te kunnen helpen. Ook heeft Zwaard & Steen (school voor Europese middeleeuwse krijgskunsten) van deze gastvrijheid gebruik kunnen maken. Op zaterdag 10 april organiseert zwem- en polovereniging MZ&PC De Fuut een sportdag met meerkamp en binnenkort zal in-Ky Coaching en Yoga te vinden zijn op de locatie van OSM’75 Atletiek.