Dit is een groep hardlopers die iedere maandag van 19.30 – 21.00 uur traint. Het doel is het bevorderen van de conditie en algehele fitheid, maar wel in een gezellige sfeer. In de groep lopen zowel dames als heren van diverse leeftijden. Het sociale aspect is een belangrijk onderdeel van deze groep: samen uit samen thuis!

Trainingsplan:
Als basis voor de trainingen dient een jaarplan met daarin een aantal prestatielopen waar gezamenlijk aan kan worden deelgenomen. Samen met de trainer van de donderdagavondgroep wordt er 2-maandelijks een trainingsprogramma opgesteld dat gebaseerd is op 3 trainingen per week. De trainingen van de maandag en donderdagavond sluiten daarom goed op elkaar aan en veel groepsleden trainen ook op de donderdag mee. Heb je behoefte aan een individueel schema? De trainer kan een persoonlijk schema voor je opstellen.

De Trainingen:
In de trainingen wordt gewerkt aan looptechniek, kracht en coördinatie. De gemiddelde afstand per trainingsavond varieert van 5 – 10 km. Afwisselend in de vorm van een interval, duurloop, heuvel of circuittraining. In de zomermaanden lopen we op de maandagavond leuke routes door de bossen in de omgeving van Maarssen en in de wintermaanden wordt op de 2e maandag van de maand buiten de baan getraind en lopen we routes in de wijken van Maarssenbroek. De andere maandag maken we gebruik van de (verlichte) baan op het Zwanenest.

Vrijblijvende trainigen:
Dus heb je enige loopervaring en zin om dit voort te zetten of uit te breiden binnen een gezellige en sportieve groep, ervaar dan vrijblijvend enkele trainingen op de maandagavond. Je bent van harte welkom!

Trainer Carlina Verspuij

Sluit Menu