Hallo OSM-leden,

Vanaf 1 januari 2023 heeft OSM er in één klap 36 leden bij. Deze leden zijn afkomstig van de TVB, de Triatlon Vereniging Breukelen. 10 leden zijn jullie misschien al bekend, omdat zij al enige tijd de looptrainingen van OSM volgen. De overige leden zullen jullie binnenkort wellicht op diverse trainingen en evenementen tegenkomen. De Triatlon Vereniging Breukelen is opgericht op 23 januari 1986 en heeft sinds die datum veel trouwe leden behouden maar ook nieuwe leden mogen verwelkomen.

Uiteraard hebben we ons gericht op fietsen, lopen en zwemmen. Elke dinsdagavond was het zwemmen in het Kikkerfort in Breukelen vanaf september tot mei en spinnen bij Sportschool Van Asdonck van november tot april. In de zomer werd er gezwommen in De Meent in Breukelen of de Haarrijnse Plas.

Door de corona-periode zijn leden gestopt en ook hadden we te maken met wat vergrijzing en weinig aanwas van jongeren. Hiernaast zijn er activiteiten weggevallen, zoals het organiseren van de Triatlon Breukelen. Vooral deze laatste was voor de vereniging een grote bron van inkomsten. We kwamen financieel gezien in zwaar weer. Met de leden die overbleven was het eigenlijk onmogelijk om de kosten te dekken en zou de contributie veel te hoog worden.

De 10 leden die al looptrainingen volgen bij OSM, zijn erg enthousiast hierover. En zo ontstond het idee om te kijken naar mogelijkheden om de TVB toe te voegen aan OSM. Onze leden spraken over een leuke sfeer en laagdrempeligheid van de sportmomenten en merkten dat bij OSM het plezier in de sport op één staat. Vooral dit laatste sluit heel goed aan bij het TVB-gevoel.

Natuurlijk is zoiets niet meteen in kannen en kruiken. Het bestuur van OSM moest benaderd worden. De voorzitter toonde zich hier direct zeer enthousiast over en zag zeker mogelijkheden om het aanbod voor de OSM-leden uit te breiden. Alle leden van OSM kunnen deelnemen aan het zwem uur op dinsdagavond in het Kikkerfort of de spinning trainingen bij Van Asdonck op zaterdagochtend. Na heel veel overleg en beslissingen, kon de wens van de TVB daadwerkelijk worden omgezet in een feit: per 1 januari 2023 is de TVB opgehouden te bestaan en zijn de leden die mee wilden gaan, overgeschreven naar OSM!

Wij kijken met een goed gevoel terug op de periode van overleg en zijn heel erg blij met de nieuwe start bij OSM voor onze TVB-leden. We hebben er zin in en hopen met vele van jullie binnenkort kennis te maken. Wij willen het bestuur van OSM heel erg bedanken voor hun positieve insteek in deze. Twee bestuursleden van TVB, Ben Vork en Jan Rutterkamp, zijn toegevoegd aan het bestuur van OSM en hebben de intentie een positieve bijdrage te gaan leveren.

Op 3 maart is er een laatste afscheidsavond voor de (oud)leden van TVB. Een afsluiting van een hele mooie, sportieve periode maar we kunnen nu uitkijken naar nog veel meer uren sportplezier en ontmoetingen met andere sportievelingen van OSM.

Tot gauw!